Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:


Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Utmana någon i "Oknytt – Jakten på Amuletten"

Under en begränsad tid kan du spela "Oknytt – Jakten på Amuletten" i Örkelljunga på stigarna runt Kungsskolan och förskolan Rapphönan.

Oknytten, de goda skogsväsena behöver din hjälp! Dom får sin kraft från magiska amuletter. Amuletterna finns i din närhet och du kan se dom med hjälp av din telefon. Desto fler du hittar ju mer magisk kraft ger du tillbaka till oknytten. Men passa dig för den mystiska och skrämmande dimma för den kan ta amuletterna ifrån dig!

Spelet är en typ av skattjakt du gör med hjälp av en smart telefon. Du ska hitta så många amuletter som möjligt under en bestämd tid. Du ska passa dig för de kusliga dimmorna på spelplanen. Det gäller att du är i rörelse hela tiden så att inte dimma hinner i kapp och tar dina poäng! När speltiden är slut ser du hur många poäng du fått och hur långt du sprungit.

Spelet är gjort för barn och unga men funkar också bra för vuxna. Du kan spela själv och försöka få in din poäng på topplistan eller utmana någon du känner på en omgång och se vem som är snabbast på att plocka amuletter.

Så här spelar du:

  1. Ta dig till spelzonen. I Örkelljunga är det stigarna bakom Kungsskolan och förskolan Rapphönan som gäller.
  2. Stäng av skärmsläckaren på din telefon.
  3. Kolla att platstjänst är igång och din webbläsare (Safari eller Chrome) tillåter att GPS visar din plats.
  4. Klistra in länken i din webbläsare. Där ska du välja den spelzonen du är i och hur länge du vill spela. Du behöver inte ladda ner någon app utan spelet körs i din webbläsare. OBS: klistra in länken i webbläsaren – https://oknytt.exenze.com.

Lycka till med jakten på amuletterna!

Du kan spela spelet mellan den 16 december och 18 januari.