Måndag -torsdag 8-12, 13-16

Information om pågående smittspårning

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) informerar.

Örkelljunga kommun följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Skåne för att minska smittspridning och skydda personer i riskgrupper.

Just nu pågår smittspårning på Södergården eftersom det finns bekräftade fall av covid-19 i personalgruppen och bland boende på Södergården.

Den som ingår i smittspårningen kommer bli kontaktad personligen. De som inte blir kontaktade betraktas alltså inte som exponerade för smittan.

Om det bekräftas att en boende har covid-19 kommer närstående bli informerade av en sjuksköterska, förutsatt att det finns ett samtycke från patienten att uppgifter får lämnas ut. Närstående kommer även bli informerade om patienten inte har bekräftad covid-19 men får ett försämrat allmäntillstånd, förutsatt att det finns ett samtycke. Kommunen har skyldighet att hålla patientsekretessen.

Samlad information om påverkan på kommunens verksamheter

Såhär påverkas Örkelljunga kommuns samtliga verksamheter.

Läs mer om Covid -19

På 1177.se finns information om symtom och hur du söker vård Länk till annan webbplats.

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns den senaste informationen om covid-19 Länk till annan webbplats.

Information på lättläst svenska

Tidningen 8 Sidor är en nyhetstidning på lättläst svenska. Där kan du läsa mer om Coronaviruset. Länk till annan webbplats.

Information in English

You can find information in English and frequently asked questions about covid-19 on The Public Health Agency of Sweden’s website. Länk till annan webbplats.