Fakturor från Örkelljunga kommun via Kivra

Minskning av pappersfakturor ger säkrare hantering och mindre miljöpåverkan.

Örkelljunga kommun skickar varje månad ut ca 3500 fakturor till privatpersoner och företag. Vi arbetar ständigt med att minska antalet pappersfakturor och erbjuder därför flera olika sätt för dig som fakturamottagare att hantera din faktura. Från november 2020 finns även möjligheten att ta emot fakturan som säker digital post via Kivra, både för privatpersoner och företag.

Olika sätt att ta emot faktura:

E-faktura

En e-faktura är en elektronisk (digital) faktura som skickas till dig via din internetbank där du aktivt signerar varje faktura som ska betalas.

Autogiro

Autogiro innebär att betalning av fakturor till Örkelljunga kommun sker automatiskt genom avdrag från ditt bankkonto på förfallodagen.

Kivra

Kivras betaltjänst hanterar du genom att skapa ett konto hos Kivra, ansluta ditt bankkonto och legitimera dig med Mobilt BankID. Du kan hantera ditt konto via appen Kivra i din mobil eller på en dator. När du är inloggad ser du dina fakturor och signerar aktivt varje faktura som ska betalas.

Om du redan tidigare valt att ta emot våra fakturor via e-faktura eller autogiro så kommer dina fakturor fortsätta hanteras som vanligt.

Pappersfaktura

Om du som fakturamottagare inte registrerat dig hos Kivra, inte ansökt om autogirobetalning eller inte gjort valet e-faktura på ditt bankkonto får du din faktura på papper via vanlig brevpost.