Bidrag till utställning om Drakabygget

Örkelljunga kommun har beviljats bidrag från Region Skåne till en utställning om konstnärskollektivet Drakabygget som vi hoppas kan uppmärksamma en viktig del av regionens konsthistoria.

Under 60- och 70-talet var Drakabygget ett konstnärskollektiv med medlemmar ur kretsen kring konstnären Jørgen Nash. På gården bodde många konstnärer och det var en plats för skapande, aktioner och provokationer. Det var en plats dit alla var välkomna och där man kunde testa nya idéer, skapa något utifrån ”ingenting”.

Inför utställningen kommer det vara olika ”happenings” för att rama in och aktivera utställningsveckan. Projektet innehåller även föreläsningar och workshops som kommer äga rum mellan 11 januari och 30 september 2021.