Säkra besök på våra särskilda boenden

Örkelljunga kommun tar emot besök på boendena, enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Från den 1 oktober kommer det inte längre att vara besöksförbud på Södergården och Tallgården och vi är naturligtvis måna om att alla besök ska kunna ske på ett säkert sätt. Vi har nya rutiner för att motverka spridning av eventuell smitta.

Regler för alla, både besök och omvårdnadspersonal

• Stanna hemma vid minsta symtom. Halsont exempelvis är tecken på begynnande infektion av något slag, i värsta fall Covid-19
  • God handhygien. Det kommer finnas möjlighet till handdesinfektion vid in- och utgång.

Besöksrutiner på Södergården och Tallgården

• Besökaren kommer bli ombedd att anteckna namn och telefonnummer. Detta för att vi ska kunna göra en smittspårning om det skulle uppstå sjukdom senare.
  • Bokade besök med max 2 st. besökare
  • Besökare kommer erbjudas munskydd
  • Besökare kommer att följas in till lägenhet/besöksrum av personal som möter i entrén
  • Besökare får inte vistas i allmänna utrymmen
  • Hålla avstånd vid besök
  • Vid avslut av besök ska personal tillkallas via trygghetslarmet och besökarna följs ut till entrén.

Vid misstanke om smitta

Vid misstanke om smitta hos våra boende är rutinen att man får sin hjälp inne på rummet och inte är ute i de allmänna utrymmena.

Vid misstanke om Covid-19 eller andra infektionssymtom hos flera boende på samma avdelning med kommer vi att kontakta anhöriga och avråda från besök tills symtom försvinner från avdelningen.

Vid frågor kontakt respektive enhetschef på Södergården eller Tallgården.

Allmän information om Coronavirus covid-19

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns den senaste informationen om covid-19länk till annan webbplats

Information in English

You can find information in English and frequently asked questions about covid-19 on The Public Health Agency of Sweden’s website.länk till annan webbplats