Örkelljunga Paradorkester bjuder på nationaldagskonsert!

Just nu är inget som vanligt och det sedvanliga Nationaldagsfirandet i Dalen är inställt. Därför har Örkelljunga Paradorkester under ledning av Magnus Johansson valt att spela in två framträdanden som du kan njuta av var du än är just idag. Paradorkestern framför Sveriges Nationalsång Du gamla du fria och Den blomstertid nu kommer.

Örkelljunga Paradorkester och Örkelljunga kommun önskar en trevlig nationaldag!

Om paradorkestern

Paradorkestern leds av Magnus Johansson (Musikskolan) och framträder vanligtvis ofta i Örkelljunga kommun på skolor, vid Nationaldagen, Studenten, höst- och vårkonserter och då ofta med kända solister. Paradorkestern har gjort många resor i Europa, bland annat Italien, Frankrike, Österrike och Spanien, men även medverkat här i Sverige vid olika festivaler och dylikt.

Kulturpriset och Ungdomsledarpriset

Vanligtvis delas Kulturpriset och Ungdomsledarpriset ut på Nationaldagen. Ungdomsledarpriset 2020 delas ut på Kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 22 juni och går till Christophe Molina för stort engagemang inom Ekets GoIF och Örkelljunga Outdoorsklubb.

Eftersom det inte kommit in några nomineringar till Kulturpriset 2020 delas det inte ut.

Medborgarceremoni

Medborgarceremonin som vanligtvis äger rum på Nationaldagen sker lördag den 19 september, kl. 13.00 i Dalen, dock endast för nya medborgare. Detta för att minska risken för smittspridning av Covid-19. Vid regn flyttar cermonin in i Sparbanken Boken Blackbox, FORUM Örkelljunga.