Bilar och sängar på beställning!

Genom nära samarbete med Arbetsmarknad och integration (AMI) får kommunens förskolor specialbyggda bilar, utesängar, odlingslådor och mycket mer, helt efter egna önskemål.

Nu senast är det Valthornets förskola som har fått en ny bil. Efter en önskebild från förskolan gjorde Kristian Nilsson, Arbetsledare, en ritning och plan för projektet. Materialet handlades in på lokala byggvaruhus och sedan startade snickrandet. Bilen levererades i veckan och har redan gått många mil!

Förskolorna Högkullen och Ängstugan har tidigare fått byggt odlingslådor, pallkragar med sittplatser runt om och sängar för barnen som sover utomhus. Nu har det dessutom kommit förfrågningar om flygplan och båt, men först på listan står trähästar.

Arbetsmarknad och integration

Enheten för arbetsmarknad och integration har som huvudsakligt mål att främja individens möjligheter att få tillträde till arbetsmarknaden och bli självförsörjande på sikt. Målgruppen är personer mellan 18-64 år, både från kommunen och från Arbetsförmedlingen som av olika anledningar är arbetslösa och i behov av kompetenshöjande insatser.

Deltagarna erbjuds åtgärder såsom arbetsträning, motivations- och stödsamtal, kartläggning av resurser och hinder, jobbsökeriverksamhet, arbetslivskontakter och praktik. Eftersom alla människor har olika bakgrunder och förutsättningar är målet att arbeta flexibelt och hitta individuella lösningar för att stötta individen att närma sig arbetslivet.

Förutom att bygga lekredskap och utemöbler till förskolorna utför de anställda på enheten flytthjälp inom kommunens verksamheter, målning av kontor, montering av möbler, städning och transport. I produktionslokalen utförs också montering och paketering, efter beställning.

Enhetens utegrupp håller ordning på badplatserna i Vemmentorp och Åsljunga, utför gräsklippning och städning av allmänna toaletter eller hjälper Gata och Park med lättare uppgifter som t.ex. städning av kommunens lekplatser eller Pinnåområdet.