Premiär idag! Rampljus - ny programserie ska lyfta den lokala kulturen

Kommunerna i Familjen Helsingborg går samman för att ge invånarna ett späckat kulturprogram att njuta av hemma favoritfåtöljen eller soffhörnan. I dag är det premiär för första avsnittet av den webbsända programserien Rampljus.

Kulturen kommer till besökarna

– Kulturen spelar en viktig roll i samhället, särskilt i kristider, och när våra besökare inte kan komma till oss får vi komma till dem. Jag tror att inslag med en stark lokal förankring och en tydligt igenkännbar lokal avsändare bidrar till känslan av trygghet och signalerar att samhället inte stängt ner. Dessutom möjliggör vi ett antal arbetstillfällen för sektorns aktörer som idag står helt utan engagemang. Det känns riktigt bra att vi kommuner inom Familjen Helsingborg kan hjälpas åt med detta, tillsammans, säger Max Granström, kulturdirektör i Helsingborg och vd för kultur- och evenemangsbolaget Helsingborg Arena & Scen som är en av flera aktörer bakom den webbsända programserien.

Musik, humor, intervjuer och mycket mer

Förutom humoristiska små inslag bjuder programserien på musik av allt från väl etablerade artister till morgondagens stjärnor som drömmer om sitt stora genombrott. Det blir också intervjuer med olika spännande personligheter och du får följa med hem till några av kommunernas konstnärer och låt dig inspireras av krögare som lagar mat i rutan. Och mycket annat.

-Inom Familjen Helsingborg har vi så många värdefulla, starka och kreativa kulturutövare som vi vill lyfta fram genom Rampljus. Se våra programpunkter som ett stöd till dem och inspiration till att få kultur direkt till dig. Ett ”vaccin” mot den sociala isoleringens negativa verkningar och ett hopp om att vi snart kan njuta av den tillsammans igen, säger Anneli Sjöborg, kultur- och fritidschef i Höganäs.

Örkelljunga deltar i Rampljus

En majoritet av Familjen Helsingborgs elva kommuner deltar i projektet som till stor del finansieras av Familjen Helsingborgs Utvecklingsfond. Snart är det Örkelljungas tur att bidra så håll utkik här på vår webbplats eller på facebook: Kultur och fritid i Örkelljunga kommunlänk till annan webbplats.

Rampljus sänds varje vecka under april och maj med start skärtorsdagen, den 9 april. Du hittar programmet på www.stagebackstage.se/rampljuslänk till annan webbplats