Måndag -torsdag 8-12, 13-16

70+ i coronatider

Åtgärder för att skydda våra gamla och sårbara

Det är med gemensamma krafter och genom att vi alla följer rekommendationerna från våra myndigheter som vi kan skydda de äldsta i vår befolkning.

Håll distansen

Gun och Preben är 70 + och vet hur viktigt det är att hålla distansen för att minska smittspridning. I den här filmen från Länsstyrelsen delar de med sig av sina tankar och tips för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och samtidigt ha en bra vardag under denna tid:

Stöd via telefon - för dig över 70 år

Anhörigstödet erbjuder i vanliga fall stöd för de som vårdar eller stödjer en närstående. Nu erbjuds även stöd till de över 70 år som känner oro.

Besöksförbud på våra äldreboenden

Med utgångspunkt från Folkhälsomyndighetens rekommendationer är alla kommunala boenden i Örkelljunga kommun stängda för besök. Detta gäller både allmänhet och anhöriga.
Om du är i akut behov av att besöka ett boende så fattas beslut om besöket av ansvarig enhetschef på boendet.

Samlad information om coronavirusets påverkan på kommunens verksamheter

Såhär påverkas Örkelljunga kommuns samtliga verksamheter.

På 1177.se finns information om symtom och hur du söker vård Länk till annan webbplats.

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns den senaste informationen om covid-19 Länk till annan webbplats.

Teckenspråkstolkad, syntolkad och lättläst information

Krisinformation.se har samlat länkar till teckenspråkstolkad, syntolkad och lättläst information om covid-19. Länk till annan webbplats.

Information på andra språk/Information in other languages

Svenska: Krisinformation.se Länk till annan webbplats. har samlat länkar till myndigheternas information på olika språk om covid-19 och hur du skyddar dig och andra från smitta.

English: Krisinformation.se Länk till annan webbplats. has collected links to information from authorities about the coronavirus/covid-19 in other languages.