Skånetrafikens serviceresor inför ensamresor för att minska risken för smittspridning

Åtgärd för att minska spridning av coronavirus Covid -19.

Skånetrafikens serviceresor vidtar nu åtgärder för att minska risken för smittspridning av coronaviruset Covid-19. I mån av plats kommer serviceresors resenärer nu resa ensamma i fordonen. Beslutet gäller från onsdag 25 mars fram till och med den 25 april, men kan komma att förlängas.

Detta görs i första hand för att minska risken för smittspridningen av covid-19 genom att enbart ha en resenär i bilen. Men även för att värna om förarnas arbetsmiljö.

Många av dem som reser med Skånetrafikens serviceresor tillhör riskgrupper och måste kunna ta sig till sjukhus eller vårdcentral på ett tryggt och säkert sätt med minimal risk för smitta.

- Det är viktigt att vi värnar om de sjuka och mest utsatta i denna svåra tid, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Pressmeddelandet från Skånetrafiken.länk till annan webbplats

Skånetrafikens information om serviceresor.länk till annan webbplats

Läs mer om Covid -19

På 1177.se finns information om symtom och hur du söker vårdlänk till annan webbplats