Hemtjänstinsatserna personlig omvårdnad, medicin, mat och larm prioriteras

Vid eventuell personalfrånvaro kan hemtjänstens insatser komma att begränsas.

Enhetscheferna inom hemtjänsten går ut med allmän information till alla som är beviljade hemtjänstinsatser och ber om förståelse för att det kan komma att behöva göras prioriteringar i de tjänster som utförs.

På grund av rådande situation i samhället, finns det risk att insatser som till exempel städ, socialsamvaro och utevistelse kan utebli, utifall verksamheterna får stor personalfrånvaro som de inte kan ersätta.

Hemtjänsten prioriterar insatserna personlig omvårdnad, medicin, mat och larm som kommer att utföras i första hand.

Enhetscheferna vädjar också till släkt eller vänner som kan bistå sina anhöriga med de insatser som eventuellt inte kommer att hinnas med och hoppas att vi genom hjälpsamhet kan göra situationen bättre för alla.

Mer information om Hemtjänsten.

Samlad information om coronavirusets påverkan på kommunens verksamheter

Såhär påverkas Örkelljunga kommuns samtliga verksamheter.

Läs mer om Covid -19

På 1177.se finns information om symtom och hur du söker vårdlänk till annan webbplats

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns den senaste informationen om covid-19länk till annan webbplats

Information på lättläst svenska