Utbildningscentrum och förskolor vidtar åtgärder för att minska smittspridning

Gymnasie- och vuxenutbildning går över till digital undervisning imorgon och förskolorna stänger den allmänna förskolan från torsdag.

Digital undervisning

Med anledning av de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och regeringen kommer Örkelljunga kommun att bedriva undervisningen digitalt för gymnasieelever och elever på vuxenutbildningen från och med onsdag den 18 mars.
Information om upplägget kommer att finnas i lärplattformen It´slearninglänk till annan webbplats efter lunch den 18 mars. Distansundervisningen för vuxenelever påverkas inte.

Yrkesvux

Yrkeskurserna som bedrivs på Yrkesvux Industri CNC ställs in för närvarande, från den 18 mars. Elever på utbildningen kommer att kontaktas via telefon och mejl för mer information.

SFI och Särvux

All undervisning på SFI och Särvux i Örkelljunga är för närvarande inställd, från den 18 mars. De som studerar inom SFI får i vissa fall hemuppgifter, men inga uppgifter som kräver barnomsorg.

Vuxenstudier hos annan utbildare

Vuxenutbildningselever som studerar hos annan huvudman, i en annan kommun eller hos en fristående aktör följer de instruktioner som ges för utbildningen de deltar i.

Allmän förskola

Verksamheten tar inte emot barn som enbart har en avgiftsfri placering i allmän förskola (det vill säga barn som har en vårdnadshavare hemma) från och med torsdagen den 19 mars. Kommunen kommer att informera vårdnadshavarna när förskolan är redo att ta emot barn med plats i allmän förskola igen.

Mer information om de nya rutinerna

Information som berör Utbildningscentrums undervisning kommer att finnas på
It´slearninglänk till annan webbplats och allmän information finns på www.orkelljunga.se/corona.