Coronavirus covid -19

Örkelljunga kommun följer kontinuerligt den information som kommer från Folkhälsomyndigheten, som i sin tur informeras av World Health Organization (WHO).

Så här jobbar Örkelljunga kommun

I dagsläget finns ingen påverkan på kommunens huvudverksamheter men det har införts begränsningar när det gäller besök och fysiska möten. För att vara väl förberedda inför en eventuell smittspridning i kommunen så har samtliga verksamheter sett över sina krisplaner och pandemiplaner. Såhär påverkas Örkelljunga kommuns samtliga verksamheter.
Ledningsfunktionerna har krisledningsmöte två gånger per vecka, för att uppdatera varandra om eventuellt förändrat läge och ha möjlighet att ta beslut om aktiva insatser.

När ska du söka vård?

Ring din vårdcentral eller telefonnummer 1177 om du har feber, hosta eller andningsbesvär och om du varit i ett riskområde eller i kontakt med någon som har covid-19. Det är viktigt att ringa först och inte åka direkt till en mottagning, eftersom det finns rutiner för hur du i så fall ska tas omhand.

Om du mår bra behöver du inte kontakta vården, även om du har varit i ett område där personer har blivit sjuka av coronaviruset.

Har du inga symtom - men har andra frågor om covid-19?

Läs svar på vanliga frågor på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats och följ gärna deras rapportering i sociala medier.

Ring telefonnummer 113 13 för allmänna frågor om covid-19.

På 1177.se finns information från sjukvården och hur du kontaktar vården vid misstanke om smittalänk till annan webbplats

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns den senaste informationen om covid-19 ochlänk till annan webbplats

Informationsmaterial till resenärer, skolor och förskolor om covid-19länk till annan webbplats.

Information på lättläst svenska

Tidningen 8 Sidor är en nyhetstidning på lättläst svenska. Där kan du läsa mer om Coronaviruset.länk till annan webbplats

Information in English

You can find information in English and frequently asked questions about covid-19 on The Public Health Agency of Sweden’s website.länk till annan webbplats