Information med anledning av coronaviruset

Örkelljunga kommun agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I dagsläget finns ingen påverkan på kommunens verksamheter.

Örkelljunga kommun följer händelseutvecklingen av coronaviruset, sars-cov-2, som orsakar sjukdomen covid-19. Samlad information om våra åtgärder.

Allmänna frågor hänvisas till 113 13 och Folkhälsomyndigheten

Har du allmänna frågor om coronaviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Folkhälsomyndigheten har sammanställt frågor och svar gällande exempelvis symptom på smitta och hur viruset smittar. Informationen finns att läsa på myndighetens webbplats:
Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats

Vid misstanke om smitta, ring 1177

Ring alltid till din vårdcentral eller telefonnumret 1177 först, om du eller en anhörig har symptom och vill söka vård. Boka tid för provtagning innan du söker vård.
På 1177.se finns information från sjukvården och hur man kontaktar vården vid misstanke om smittalänk till annan webbplats

Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Vill du ha mer information?

Region Skåne
Se även Region Skånes information om beredskapen i Skåne.
Beredskap i Region Skåne om coronaviruset spridslänk till annan webbplats

Krisinformation.se
På krisinformation.se finns de ansvariga myndigheternas information om coronaviruset.
Information om coronaviruset på krisinformation.selänk till annan webbplats

Information in English

You can find information in English and frequently asked questions about covid-19 on The Public Health Agency of Sweden’s website.länk till annan webbplats