Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:


Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Varning för stormbyar

SMHI har utfärdat vädervarning klass 2

Från söndag eftermiddag och natten mot måndag finns risk för stormbyar med höga vindhastigheter. Räddningstjänsten i nordvästra Skåne uppmanar allmänheten att förbereda sig.

Ta in alla lösa föremål från trädgårdar och balkonger. Det kan t.ex. vara att hala flaggor, ta in krukor och andra lösa föremål, stänga fönster, balkong- och altandörrar. Under en storm är det angeläget att stanna inomhus för att inte riskera att bli skadad av kringblåsande föremål och vältande föremål. Båtägare bör även se över sina förtöjningar så att båtarna ej slits under stormen.

Det kan även bli stora störningar i trafiken på grund av den kraftiga vinden och nederbörden. Med anledning av den blöta marken kommer träden lättare att falla vilket kan påverka framkomligheten på väg- och järnvägsnäten. Ska du åka med kollektivtrafiken gå in på www.skanetrafiken.se/ Länk till annan webbplats. för att hitta mer information.

Vid stormar finns risk för störningar i elnätet. När strömmen är borta märker vi hur beroende vi är av den i vår vardag. För att bli mindre sårbar kan följande vara bra att ha hemma:

- En batteridriven transistorradio
- Ficklampa
- Färska batterier
- Kontanter
- Stearinljus, värmeljus
- Tändstickor
- Lite konserver som t ex soppa
- Gärna ett stormkök eller en fotogenvärmare

Senaste varningsläget från SMHI´s webbplats Länk till annan webbplats..

Räddningstjänsten Skåne Nordväst Länk till annan webbplats.