Kommunfullmäktige 27 januari 2020

Beslut om företagsetableringar i Örkelljunga kommun.

Samtliga beslut som tagits på Kommunfullmäktiges sammanträde redogörs för i Kommunfullmäktiges protokoll, som anslås så snart protokollet är justerat. På måndagens sammanträde fattades bland annat två beslut om tomtmark för företag som etablerar sig i kommunen.

Frode Laursen AB etablerar sig i Skånes Fagerhult

Det danska Åkeribolaget Frode Laursen etablerar sig i Skånes Fagerhult och på sikt beräknar man anställa ett hundratal personer.

Kommunfullmäktige beslutade godkänna bolagets ansökan om att få köpa tomtmark inom industriområdet belägen vid E4:an vid Skånes Fagerhult. Begäran avser ett markområde som omfattar 139 500 m2.

D. Andersson Transport AB etablerar sig på Norra Industriområdet i Örkelljunga

Åkeribolaget D. Andersson Transport AB har ansökt om få köpa tomtplats belägen inom Norra Industriområdet, Örkelljunga.

Avsikten är att genom tomtförvärvet utveckla den åkeriverksamhet bolaget bedriver. Bolaget har redan sitt säte i Örkelljunga kommun, men saknar egen tomt för sin verksamhet i kommunen. Bolagets bedömning är att med en fast etablering finns det tydlig potential att utvecklas och växa i sin bransch.

Kommunfullmäktige godkände avtalet.