Måndag -torsdag 8-12, 13-16

Kommunfullmäktige 28 oktober 2019

Sammanfattning av kommunfullmäktiges sammanträde.

Nytt äldreboende på Södergården

Kommunfullmäktige i Örkelljunga kommun har 2019-11-28 beslutat uppdra åt fastighetsenheten att förbereda och upphandla för ombyggnation av Södergården till ett modernt och funktionellt särskilt boende. Fastighetsenheten ska även planera för utveckling av Solgården i Skånes Fagerhult samt Tallgården i Örkelljunga.

Ombyggnaden ska bli likvärdig en nybyggnation och kostnaden ska vara ekonomiskt försvarbar jämfört med en nybyggnation.

Kommunfullmäktige ska fatta slutligt beslut före ombyggnadsarbetena påbörjas.

Ny ledamot och ny ersättare

Per-Uno Nilsson är ny ledamot i kommunfullmäktige för moderaterna och Benjamin Baron är ny ersättare för Moderaterna. Monica Werneman, är ny ersättare i kommunfullmäktige för Miljöpartiet.