Kontakta oss

Telefon:

0435-552 12 

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 Örkelljunga 


 


Dela

Distans

Flexibelt lärande

Flexibla studier innebär att du kombinerar självstudier med handledning av en erfaren lärare. I vissa kurser har du också möjlighet att delta i fasta lektionstillfällen som ges för den kurs du har valt. På Utbildningscentrum erbjuder vi olika typer av flexibla lösningar.

Plats

Lektioner på Utbildningscentrum samt självstudier i våra lokaler (tillgång till dator och referensmaterial), självstudier på annan plats (så kallade distansstudier) eller kombination av ovanstående.

Planering och kommunikation

är nyckelbegrepp i den flexibla studieformen. Tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare gör du upp en individuell plan för studierna, anpassad till just din situation, och med din handledare gör du upp en studieplan för själva kursen.

Vid studier på distans- eller halvdistans sker kommunikationen med din lärare i huvudsak över datorn via vår studieplattform, men du kan också få personlig handledning och stöd per telefon eller på skolan, om  så önskas.

På grundläggande vuxenutbildning kan du studera vissa kurser flexibelt. Prov är dock alltid förlagda till Utbildningscentrum.

Utbildningscentrum tillhandahåller också distanskurser via ett externt distansutbildningsföretag, NTI-skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, med huvudkontor i Stockholm. Här finns ett 110-tal kurser att välja mellan. Man kan studera i tre olika studietakter och nya kurser startas varje måndag. NTI-skolans kurser fungerar som ett komplement till Utbildningscentrums egna kurser.

Eget ansvar

Flexibla studier ställer högre krav på eget ansvar för studierna jämfört med traditionell undervisning. Samtidigt innebär det en stor frihet att kunna studera vid de tidpunkter som bäst passar dig själv, vilket även gör det möjligt att kombinera studier med arbete.