Kontakta oss

Telefon:

0435-552 12 

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 Örkelljunga 


 


Dela

Samhällsvetenskapsprogrammet - SA

Samhällsprogram

Samhällsvetenskapsprogrammet på Örkelljunga gymnasieskola förbereder dig för vidare studier på högskola och universitet. Vi erbjuder en utbildning med ett internationellt fokus som är väl förankrad i ett demokratiskt arbetssätt. Eleverna deltar praktiskt i kommunens politiska arbete.

Våra inriktningar:
• Samhällsvetenskap
• Beteendevetenskap

Samhällets politiska utveckling samt olika tros- och livsåskådningar är centrala i vår utbildning. Vi diskuterar historiska händelser och du får en djupare förståelse ur olika ideologiska perspektiv. Tillsammans skapar vi en god gemenskap och vidgade perspektiv i allt från lokalpolitiska frågor till globala miljöfrågor. Genom diskussioner och fördjupningsuppgifter lär du dig att tänka kritiskt. Du kommer att lära dig kommunikation och samarbete i ett globalt sammanhang.

Skolan har ett ambitiöst internationellt studiebesöks- och samarbetsprogram. Vi besöker Stockholm för att på plats studera de politiska institutionerna samtidigt som vi besöker muséer och viktiga platser som förankrar lärandet i en verklig miljö. På samma sätt gör vi resor till Bryssel eller deltar i EU-projekt som görs för att konkret ge ett internationellt perspektiv. Vi har ett väletablerat samarbete med Lagoa kommun och universitetet i Sao Miguel, Portugal där vi jobbar med skolor, universitet och företag.

Dina gymnasiestudier på samhällsvetenskapsprogrammet ger dig bra förutsättningar att lyckas med dina vidare studier. Socionom, jurist, lärare, arkitekt eller psykolog är bara en liten del av de många utbildningarna som finns.