Kontakta oss

Telefon:

0435-552 12 

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 Örkelljunga 


 


Dela

Samhällsvetenskapsprogrammet - SA

Samhällsprogram

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av hur människan och samhället fungerar och utvecklas idag på olika sätt, lokalt och globalt. På Örkelljunga gymnasieskola erbjuder vi ett samhällsvetenskapligt program med internationellt fokus som är väl förankrat i ett demokratiskt arbetssätt.

Våra inriktningar:
• Samhällsvetenskap
• Beteendevetenskap

Samhällets- och människans utveckling är centrala delar i vår utbildning. Tillsammans skapar vi en god gemenskap och vidgade perspektiv i allt från politiska frågor och historiska händelser till globala miljöfrågor. Genom diskussioner och fördjupningsuppgifter får du en djupare förståelse ur olika ideologiska perspektiv och lär dig att tänka källkritiskt.

Skolan har ett ambitiöst internationellt studiebesöks- och samarbetsprogram. Vi besöker Stockholm för att på plats studera politiska institutioner och vi besöker även muséer och andra viktiga platser som förankrar lärandet i en verklig miljö. Vi reser också till Bryssel eller deltar i EU-projekt för att du ska få ett internationellt perspektiv. Vi har även ett väletablerat samarbete med skolor, universitet och företag på  Sao Miguel, Azorerna, dit du får möjlighet att resa när du går i årskurs 3.

Efter fullgjorda studier på samhällsvetenskapsprogrammet blir du behörig att söka till många högskole- och universitetsutbildningar. Du kan läsa vidare till många spännande yrken, till exempel polis, kriminolog, sjuksköterska, lärare, socionom, journalist, statsvetare, psykolog eller jurist.

Om du väljer att gå samhällsvetenskapsprogrammet på Örkelljunga gymnasieskola får du goda förutsättningar att lyckas med dina vidare studier!