Kontakta oss

Telefon:

0435-552 12 

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 Örkelljunga 


 


Dela

Naturvetenskapsprogrammet - NA

Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet är programmet för dig som är intresserad av att få veta mer om sambanden i naturen och allt som rör livets villkor. Vi erbjuder dig möjligheten att jobba praktiskt i moderna laborationslokaler i samarbete med universitet och även ute i naturen.

Våra inriktningar:
• Naturvetenskap
• Naturvetenskap och samhälle

Du får lära dig mycket om de naturlagar som styr allt på jorden och resten av universum. Du läser mycket matematik, vilket är ett oumbärligt verktyg i fysik, kemi och teknik. Vi varvar teori, laborationer och diskussioner för att på så sätt bredda dina kunskaper och utveckla ditt naturvetenskapliga tankesätt.

Skolan har ett väl utvecklat nätverk för studiebesök och föreläsningar, såväl nationellt som internationellt. Du får exempelvis chans att åka på seminarier som Berzelius-, Linné- och Nobeldagarna men också studiebesök till Stockholm och Köpenhamn. Vårt nära samarbete med Lagoa kommun och universitetet i Sao Miguel, Portugal tillhör höjdpunkterna i utbildningen. Kursen naturvetenskaplig specialisering ger dig möjlighet att fördjupa dig inom astronomi och naturvetenskaplig mätmetodik.

Behovet av välutbildade naturvetare ökar. Efter det här programmet blir du behörig att söka till alla högskole- och universitetsutbildningar. Du kan läsa vidare till många spännande yrken, allt från läkare och veterinär till ingenjör och farmaceut.