Kontakta oss

Telefon:

0435-552 12 

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 Örkelljunga 


 


Dela

Fordons- och transportprogrammet - FT

Fordon

Fordons- och transportprogrammet är utbildningen för dig som är intresserad av bilar samt teknik och vill jobba med fordon efter din utbildning. Vi jobbar främst med att reparera och serva personbilar, större maskiner och lastbilar.

Våra inriktningar:
• Personbil
• Lastbil och mobila maskiner

Under utbildningen får du lära dig hur bilen är uppbyggd, hur de olika systemen fungerar, att utföra service- och reparation samt använda diagnos- och felsökningsprogram. Utbildningen belyser även service och kundbemötande då det är en viktig del i yrket. Vårt mål är att du både skall vara anställningsbar och kunna läsa vidare efter utbildningen.

Våra nybyggda lokaler är utrustade med toppmodern teknik och ger dig möjlighet att jobba mycket praktiskt med moderna fordon. Under din utbildningstid erbjuds du körkortsundervisning. I din utbildning genomför du 15 veckors arbetsplats förlagt lärande (APL) med företag i regionen som skolan har ett nära samarbete med. Studiebesök är ett naturligt inslag under hela utbildningstiden.

Fordonsbranschen är ett omväxlande och intressant yrke med stora framtidsmöjligheter. Efter utbildningen kan du jobba som mekaniker och efter några år i yrket kan du bli tekniker, kundmottagare, verkstadschef eller egenföretagare.