Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Sevärdheter

Örkelljunga kommun erbjuder naturområden av skiftande slag i alla vädersträck och kulturhistoriska platser inbjuder till intressanta betraktelser kring våra förfäders levnadsvillkor.

Upptäck vårt lokala kulturarv

Under 2017 skyltas ett tjugotal sevärdheter upp runt om i kommunen. Med hjälp av skyltarna levandegörs minnen och historiska platser. Det blir en större upplevelse av att se platsen eller byggnaden som du kanske innan bara läst om.

På webben finns det i de allra flesta fall länkar till mer läsning, för att du som är intresserad ska kunna förkovra dig. När du är ute på plats når du informationen genom att använda en QR-kod som finns på alla skyltar. Med en smarttelefon kan du med hjälp av appar scanna QR-koden för att komma direkt till en sevärdhet. Det finns flera olika appar som kan läsa koderna, du hittar dem genom att skriva "QR-kod" i sökfältet på Google Play eller AppStore.

Ett första smakprov

Vi har färdigställt 5 skyltar som ett första smakprov, dem finns här. De 5 skyltarna ligger alla i centrum och är lätta att nå per fots.

Upptäck vår digitala turistguide

Örkelljunga kommun har släppt två appar på engelska. I apparna kan du läsa mer om vart våra sevärdheter är samt information om fiskesjöar, vandring och även vart du kan shoppa!

Här kan du ladda ner Örkelljungas app från AppStore

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Här kan du ladda ner Örkelljungas app från Google Playlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster