Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet riktar sig till dig som är vuxen och tillhör personkrets 1 och 2 inom LSS.

Syftet med daglig verksamhet är att erbjuda dig en meningsfull sysselsättning som ger stimulans och möjlighet till personlig utveckling och gemenskap. På Vågen och i de utflyttade verksamheterna arbetar vi för att verksamheten i möjligaste mån skall efterlikna ett vanligt arbete, där tider skall passas och där arbetsuppgifterna skall upplevas som meningsfulla.

Vågen

Vågen finns på Södergården i Örkelljunga. Här erbjuds gemenskap och meningsfull sysselsättning i en trivsam miljö. Vi vänder oss till personer med funktionsnedsättning och/eller en psykisk funktionsnedsättning.

På Vågen finns olika arbetsplatser. Här arbetar vi med skapande av olika hantverk och här får alla möjlighet att utöva sin kreativitet under handledning.

Alla har olika behov därför fästs stor vikt vid var och ens egna önskemål. För närvarande arbetar vi med bland annat vävning, batik, textiltryck och fritt måleri.

I butiken säljer vi det som produceras av våra deltagare.

I snickeriverkstaden arbetar vi med trä och metall. Målet är att kunna erbjuda mångfald av möjligheter till skapande.

Bryggan sätter fokus på varje persons speciella behov. Vi strävar efter mångfald i verksamheten och att skapa trygghet, utveckling och gemenskap. Detta är en förutsättning för att människor skall kunna utvecklas.

Sinnenas vind, är en ”annan värld” där alla sinnena stimuleras, synen, hörseln, smaken och lukten. Vi har fyra olika rum - vita och svarta rummet, musikrummet samt massagerummet. En av våra deltagare beskriver det så här, ”jag upplever vinden som en oas för kropp och själ”.

Fritidssamordnaren

Fritidssamordnaren finns på Vågen och det är viktigt att ha en rik och varierad fritid. Fritidssamordnaren arbetar halvtid och har mycket gott samarbete med våra grannkommuners fritidssamordnare, de ordnar många olika aktiviteter tillsammans.

Daglig verksamhet gäller endast för dig som tillhör LSS personkrets ett eller två. Den dagliga verksamheten är en arbetsplats för dig med en funktionsnedsättning. Du kan ha daglig verksamhet vid kommunens enhet, där vi erbjuder olika arbetsgrupper beroende på vad du helst önskar arbeta med, eller vid en utflyttad verksamhet. Vi har kontakt med många företag där du kan få en plats.

Utflyttad verksamhet

Det finns personer som hellre vill arbeta ute på ett företag än att ha en plats på Vågen. Det kan vara allt från heltid till ett par halvdagar i veckan, det anpassas efter var och ens förmåga. Vågen är dock alltid basen. Klarar man inte av mer än ett par halvdagar så kan man kombinera resten av veckan med aktiviteter på Vågen.