Örkelljunga på andra plats i Bästa Tillväxt 2019 i Skåne län

Utmärkelsen går till de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Bästa Tillväxtlänk till annan webbplats” bygger på fakta där AB Syna granskar siffror från företagens bokslut och utifrån tre värden:

• Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. I år kom Bromölla på första plats och Klippan på tredje, i Skåne län.