IP-Only ökar utbyggnadstakten i Örkelljunga

Under 2019 kommer ca 200 hushåll i kommunen få tillgång till fiberuppkoppling.

Enligt den senaste statistiken från Post och telestyrelsen, PTS, har endast 22 procent av hushållen i Örkelljungas glesbygd tillgång till bredband genom fiber. Det ska bli mycket bättre.

Enligt ny statistik från IP-Only ökar operatören fiberutbyggnadstakten i Örkelljunga. Hittills under 2019 har IP-Only installerat fiber till nästan 100 hushåll i kommunen. Året dessförinnan hade företaget inga genomförda fiberinstallationer i Örkelljungas glesbygd. Innan året är slut ska det vara 200.

– Vårt mål är att bygga bort de digitala klyftorna mellan stad och landsbygd. Därför är det roligt att nu kunna gå ut med siffror som visar att vi kraftigt ökar utbyggnadstakten i Örkelljunga, säger Thomas Persson, regionchef på IP-Only.

– Fiberutbyggnaden vitaliserar landsbygden och är dessutom en förutsättning för arbetsliv och samhällstjänster. Inte minst pågår det en snabb utveckling av digitala vårdtjänster som förutsätter säker bredbandsanslutning. Detta ger i sin tur möjligheter för vård som blir mer tillgänglig för alla medborgare. För oss är det därför helt avgörande att fibernätet byggs ut så snabbt som möjligt, säger Christian Larsson, kommunstyrelsens ordförande i Örkelljunga.

Se IP-Onlys webbplatslänk till annan webbplats för statistik och mer information om fiberutbyggnaden.