Hur mår kommunens ungdomar?

Ungdomsenkäten Lupp (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) har avslutats och nu finns svaren från våra ungdomar mellan 13-19 år sammanställda in en rapport.

Högstadie- och gymnasieelever i Örkelljunga kommun tillfrågades hösten 2018 om hur det är att vara ung i kommunen och hur de mår. Sammanlagt 370 skolungdomar mellan 13-19 år besvarade enkäten och svaren har nu sammanställts i en rapport. Ungdomar, tjänstepersoner och politiker kommer att ta del av resultatet för vidare analys och resultatet kommer sedan att ligga till grund för beslut om insatser. Under året kommer kommunens folkhälsoutvecklare att fokusera på hälsofrämjande insatser för barn och unga, psykisk hälsa är ett prioriterat område.

Läs mer om hälsostatistik och se resultatet från Lupp-undersökningen.