Missfärgning av dricksvattnet i Örkelljunga centrum

Missfärgat vatten åtgärdas nu med spolning av vattenledningarna, under två dagar. Undvik gärna att använda vattnet tills efter klockan 16, när spolningen avslutats.

Vi får information om att det är missfärgat dricksvatten i Örkelljunga centrum. Som åtgärd utför driftsteknikerna just nu spolning på ledningsnätet. Detta kommer vi göra under tisdag och onsdag klockan 7-16, denna vecka.

Undvik att använda vattnet medan spolning pågår för att inte dra spolvattnet till din fastighet. Efter att spolningen avslutats för dagen bör ni spola länge i kranen tills vattnet blir klart.

Spolningen innebär att fällningar och mikrobiell tillväxt, som vanligtvis finns på ledningsrörens insida, lossnar. I samband med arbetet kan det tillfälligt bli sämre vattentryck och missfärgat vatten för boende och företag i området. Vattnet är inte farligt att dricka men det kan vara bra att tappa upp vatten innan för dagsbehov.

Vi ber om överseende med de besvär spolningen medför. Den ingår i det årliga underhållet av vattenledningsnätet, i syfte att förbättra vattenkvaliteten.

Om missfärgningen kvarstår efter den här perioden, ring kommunens växel. Efter kontorstid, ring vårt beredskapsnr 040-676 90 90.

Tina Huhtala, Enhetschef VA