Att tänka på inför bad- och båtsäsong

När högsommarvärmen nu har kommit till oss är vi många som badar och åker båt i våra sjöar i kommunen. För allas trivsel är det viktigt att komma ihåg några saker:

• Badplatser
    Vi har många härliga badplatser i kommunen med sandstränder, gräsmattor, badbryggor och hopptorn. Här finns en lista över alla badplatser[http://orkelljunga.se/16/uppleva-och-gora/se-och-gora/bad.html]. Sen finns det också många småsjöar med fina badmöjligheter. Ut och upplev vår vackra natur!
  • Bada och simma säkert. Tänk på:
    • Bada inte ensam.
    • Simma inte för långt ut.
    • Knuffa aldrig i eller håll fast någon i vattnet.
    • Simma inte under bryggor och hoppställningar.
    • Ropa bara på hjälp om du är i nöd.
    • Lek inte med livräddningsmaterial.
    • Om du ska hjälpa någon som hamnat i nöd – ha alltid något mellan dig och den nödställde, ”den förlängda armen”.
    • Meddela alltid var ni ska bada och när ni tänker komma tillbaka.
  • Vattenskoter
    Du får bara köra vattenskoter i allmänna farleder och områden som har godkänts av Länsstyrelsen. Inga sådana områden finns i vår kommun.
    Du kan läsa mer hos Länsstyrelsen i Skåne – om avgränsning av områden där vattenskoter får användas i Skåne länlänk till annan webbplats

Missa inte Badplatsens dag den 16 juni

Den 16 juni är det Badplatsens dag. Då ses vi vid Mammas vik i Örkelljunga mellan klockan 11:00-15:00. Stranden fylls av föreningsaktiviteter, hoppborgar och bad.

Välkomna!

Läs mer om badplatsens dag