Nu är fibern till landsbygden på gång!

Nu har arbetet startat upp med kundinstallation och tomtgrävningar för fiberinstallation.

Transtema AB heter företaget som fått i uppdrag av IP-Only att utföra utrullningen av fiberkabeln, som en total entreprenad. Transtema AB har ett antal underentreprenörer som ska hjälpa till med allt ifrån projektering, tillståndshantering, kundinstallation, schakt och fiberblåsning. Optohome AB heter företaget som fått i uppdrag av Transtema att utföra kundinstallation och tomtgrävning.

Arbetet påbörjas med installationen från huset ut till vägen och därefter grävs stamnätet. På så sätt effektiviseras arbetet då det annars tar lång tid att invänta grävtillstånd för fiberdragningen.

Så här går det till:

Alla fastighetsägare som tecknat avtal med IP-Only alternativt Örkelljunga kommun kontaktas av Optohome AB via SMS med information om vilken tid installationen sker. Skulle tiden inte passa finns ett nummer i sms:et att vända sig till för ombokning.

För de fastighetsägare som tecknat avtal med Örkelljunga kommun kostar det inget förrän den dag man vill utnyttja fibern och därmed löser den från kommunen.

Observera att alla installatörer och grävare bär gul reflexväst med företagsnamn och numret ID 06 väl synligt, se bild nedan. Arbetsbilarna har kundnamnet Optohome AB (se bild ovan) och i många fall även IP-Only på sidorna.

Ansvarsfördelning:

Transtema AB har huvudansvaret för projektet mot IP-Only, och Optohome AB har ansvaret för kundinstallation och tomtgrävningar mot Transtema AB.

För stamnätsbyggnationen finns i dagsläget inga entreprenörer upphandlade.

Kontaktuppgifter:

Installation och tomtgrävning Optohome AB ,Vendela tel: 070-031 59 98