Projekt Åsljungasjön

Sedan årsskiftet pågår en upprustning av området kring Åsljungasjön. Arbetet är ett samverkansprojekt mellan föreningarna Åsljunga Intresseförening, Bysamfälligheten och EFS-gården Åsljunga. Syftet är att stärka miljön och bygemenskapen, öka boendet och nyetablering av företag samt att öka möjligheten till god service för turister och gäster.

Under arbetet som sträcker sig in på nästa år har bland annat vandringsleden runt sjön upprustats och tillgänglighetsanpassats.

Vi har nyligen fått de nya broarna runt leden på plats och parkeringsplatsen vid EFS-gården är färdig, säger Gunnel Andersson som är projektledare.

Även en presentation av byns historia kommer att monteras utmed leden på så kallade kulturpelare.

Vi arbetar just nu med texterna till kulturpelarna som kommer att sättas upp i slutet av sommaren liksom iordningställandet av två nya grillplatser, avslutar Gunnel.

Projektet finansieras av EU/Leader Nordvästra Skåne med Öresund, Örkelljunga kommun och med ideella insatser från föreningarna.

Mer information om Åsljungaprojektet

Gunnel Andersson, Projektledare