Örkelljunga lanserar ny turistapp

Örkelljunga kommun har i dagarna lanserat en första turistapp för iPhone och iPad. Appen är på engelska och riktar sig till internationella turister. Syftet är att underlätta för turister och besökare samt att vara en källa för inspiration och stöd för kommunens InfoPoints.

Vi vill nå våra besökare på ett mer modernt sätt och det här är en första pilot som vi hoppas tas emot väl av kommunens turister. Appen använder samma grafiska profil som Örkelljunga kommuns webbplats för att öka igenkänningsfaktorn, säger Kim Thurow, Destinationsutvecklare på Örkelljunga kommun och utvecklare av appen.

Appen har tre kategorier, “What to do”, “Where to eat” och “Where to sleep”. Under dessa rubriker listas olika utflyktsmål samt anläggningar i och kring kommunen som har mat och övernattning. Under ”What to do” finns det flera underkategorier som ”hiking” och ”shopping” med mera. Appen syftar också till att visa Örkelljungas möjligheter inom outdoor och friluftsliv.

Det finns flera kartor i appen som visar besöksmålet, tex fiskesjön eller vandringsleden, samtidigt som det är möjligt att se sin nuvarande plats på kartan. Vi hoppas det ska underlätta för besökaren att ge sig iväg på äventyr i kommunen.

Vi kommer under sommaren att titta på möjligheterna att anpassa appen för android, avslutar Kim.

Appen som heter Örkelljunga laddas ner från App Store samt finns tillgänglig på Kulturhusets iPad i Örkelljunga.

Kim Thurow, Destinationsutvecklare och ansvarig utvecklare, tel: 0435-551 58

Krister Persson, Näringslivs- och turistchef, tel: 0435- 553 99

Länk till App Store:
https://itunes.apple.com/us/app/%C3%B6rkelljunga/id1229575234?mt=8länk till annan webbplats