Örkelljunga kommuns myndighetsutövning har tappat i ”nöjd kund index”

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) undersöker löpande på uppdrag av bland annat Örkelljunga kommun hur nöjda företagarna är med kommunens myndighetsutövning. Årets mätning presenterades i veckan och tyvärr har Örkelljunga kommuns Nöjd Kund Index (NKI) gått ner inom flera områden.

I alla myndighetsärenden som hanteras av kommunen kontaktas företagarna i efterhand och får svara på frågor. Syftet är att veta hur nöjda kunderna är och att vi på kommunen arbetar så effektivt som möjligt.

Tack vare vårt engagemang i SKL:s undersökning får vi en direkt indikation på att vi har en del förbättringsområden. Vi beklagar detta men är samtidigt tacksamma för att undersökningen visar att vi måste öka kvaliteten på det vi levererar. Vi har ett mindre antal ärenden än de större kommunerna och konsekvensen blir att vår mätning blir känsligare. Vi kommer framöver att analysera resultatet för att se var vi skall sätta in förbättringsinsatserna, säger Näringslivschef Krister Persson.

Samtidigt arbetar vi tillsammans med SKL och utbildningen ”Förenkla Helt Enkelt”. Under 2017 kommer vi att genomföra sex heldagar för att öka kundinsikten och skapa så effektiva hanteringar som möjligt, avslutar Krister.

Kontaktperson:

Krister Persson