Än är det inte för sent att beställa fiber till landsbygden!

Äng

Det pågår både en villakampanj och en företagskampanj från IP Only med sista beställningsdag den 13 april. Det är viktigt att så många som möjligt tecknar avtal för att vi ska kunna få ett heltäckande fibernät på vår landsbygd.

Om ni saknar information och avtal kontakta kundservice på tel: 0200-43 00 00 (vardagar 08.00-17.30) eller via kundservice@ip-only.se

Förtydligande

Kommunen har två samverkansavtal med två olika företag som erbjuder fiber på marknadsmässiga villkor till våra kommuninvånare. Kommunen har inte upphandlat dessa företag, det är en fri marknad.

När det gäller landsbygden samverkar kommunen med IP Only sedan 1 mars 2017. IP Only är den enda aktör som erbjuder fiber till hela landsbygden i kommunen.

När det gäller tätorterna samverkar kommunen med Svenska Stadsnät och har så gjort sedan 12 augusti 2014. SKANOVA äger nätet i kommunen genom Svenska Stadsnät men det är KASAB som genomför grävning och installation. KASABs arbetet i våra fyra tätorter beräknas vara helt färdigt till midsommar, detta gäller de avtal som tecknades under kampanjen 2016. Om något inte fungerar är det i första hand KASAB ni ska kontakta.

En ny villakampanj i tätorterna förväntas komma till hösten/vintern 2017.

Vi på kommunen får många frågor, läs de mest vanliga under ”Frågor & svar om fiber” på vår webbplats. Här finns även den senaste informationen om fiber.