Örkelljungas egen skuldsanering har gett resultat

I februari 2015 tog Örkelljunga kommun hem tjänsten för skuldsanering som tidigare varit utlokaliserad till Hässleholms kommun. Resultatet är att Örkelljunga hör till de kommuner där andelen skuldsatta ungdomar minskat mest under 2016, närmare bestämt med 2,9 procent.

Sedan 2007 är varje kommun skyldig att erbjuda skuldrådgivning och hjälp till skuldsanering med stöd från Konsumentverket. Örkelljunga har tidigare köpt in denna tjänst från Hässleholms kommun och när tjänsten plockades hem för drygt två år sedan ökade antalet ärenden från ca 18 till 65. De flesta som sökt hjälp har kunnat få sina skulder sanerade.

- Förmodligen beror ökningen på att det finns ett större intresse att besöka skuldsanerare när det finns på närmre håll i den egna kommunen, säger Michael Werner budgetrådgivare i Örkelljunga kommun.

Läs mer om budgetrådgivning och skuldsanering i Örkelljunga kommun.