Klart för musik- och teaterprojekt inom äldreomsorgen

Musik

Äldreboendena Södergården och Tallgården har tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen i Örkelljunga beviljats 150 000 kronor för ett musik- och teaterprojekt.

”Musik och teater som trigger och verktyg.” är namnet på projektet som kommer att genomföras med bidrag från Region Skåne.

Musik- och teaterprojektet som kommer att pågå under år 2017 kommer att genomföras i ett nära samarbete med Musik i Syd och Riksteatern Skåne. Utgångspunkten för projektet är att med hjälp av musik, bilder och teater samt en reminiscensmetod - väcka minnen och stärka såväl självkänslan som känslan av tillhörighet hos de äldre. Syftet med projektet är att hitta en hållbar samverkansmodell, som kan stärka kommunens arbete med kultur och hälsa och som kan främja de äldres rätt att ta del av professionell kultur.

Kerstin Johansson och Helen Andersson, aktivitetsledare på Tallgården och Södergården, kommer att driva projektet.