Pressmeddelande

Örkelljunga kommun har utsett en ny kommunchef

Charlotta Kabo Stenberg

Charlotta Kabo Stenberg utsågs under onsdagens kommunstyrelsemöte till ny kommunchef i Örkelljunga kommun. Hon är för närvarande tillförordnad kommunchef i Örkelljunga kommun.

Charlotta Kabo Stenberg tillträdde tjänsten som tillförordnad kommunchef i september, ett uppdrag som pågår som längst till 31 januari 2017. Rekryteringsprocessen för ordinarie kommunchef har pågått under hösten och kommunstyrelsen utsåg igår den 2 november Charlotta Kabo Stenberg till kommunchef.

Det har varit en intensiv rekryteringsprocess med många kompetenta sökande, totalt 43 stycken. Vi välkomnar Charlotta som vår nya kommunchef i Örkelljunga, säger Carina Zachau, Kommunstyrelsens ordförande.

Charlotta Kabo Stenberg har en gedigen bakgrund inom offentlig sektor. Hon har tidigare  varit kommunchef i Osby kommun, förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Älmhult kommun och innan uppdraget som tillförordnad kommunchef i Örkelljunga var hon tillförordnad kommunchef i Älmhults kommun.

Jag är mycket glad att jag nu får möjlighet att fortsätta som kommunchef i Örkelljunga. Under de månader jag varit här har jag fått en väldigt positiv bild av kommunen. Det finns en härlig vilja i Örkelljunga och jag är imponerad över hur långt framme kommunen är i många frågor, säger Charlotta Kabo Stenberg.

Den 1 december 2016 tillträder Charlotta Kabo Stenberg sitt uppdrag som ordinarie kommunchef.

Carina Zachau, Kommunstyrelsens ordförande
Tfn: 0435-550 06, 0734-35 50 06