Pressmeddelande

Örkelljunga klättrar till plats 52 i Svenskt Näringslivs företagsklimatsranking

Idag publicerade Svenskt Näringsliv sin årliga företagsklimatsranking för Sveriges kommuner. Örkelljunga kommun tog ett stort kliv och placerade sig på plats 52 av Sveriges 290 kommuner i totalrankingen. Det är en stor förbättring från 2015 då Örkelljunga låg på plats 100.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner, rankingen bygger på enkätsvar från 31 400 företagare och på statistiska faktorer. Syftet är att visa var i Sverige det är bäst att starta och driva företag. I årets totalranking har Örkelljunga kommun klättrat 48 placeringar till plats 52. I totalrankingen för Skåne län hamnar Örkelljunga på plats 10 av 33.

- Det är en otroligt rolig bekräftelse på att kommunen och föreningen Örkelljunga Näringsliv har hittat ett samarbete som gynnar vårt näringslivklimat. Inte minst eftersom vi framöver kommer att investera ännu mer i vårt näringsliv, säger Krister Persson Näringslivs- och Turistchef i Örkelljunga Kommun.

Frågan om det sammanfattande omdömet av företagsklimatet i kommunen väger tungt i totalrankingen och även här visar Örkelljungas betyg en mycket positiv resultatutveckling. I denna fråga klättrade Örkelljunga med hela 77 placeringar och hamnade på plats 31 av 290.

www.foretagsklimat.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krister Persson, Näringslivs- och Turistchef
Tel: 0435-553 99, 072-157 73 39