Företagsklimatet i Örkelljunga kommun har största förbättringen i hela Skåne

Företag Örkelljunga kommun

I Svenskt Näringslivs rikstäckande undersökning av det årliga företagsklimatet visar det sig att Örkelljunga kommun har den största förbättringen av det sammanfattande företagsklimatet i hela Skåne. 2016 är Rikssnittet 3,34, Skånes snitt är 3,37 och Örkelljungas värde är 3,93. En förbättring från 2015 då värdet för Örkelljunga var 3,45.

Den 24 maj redovisade Svenskt Näringsliv enkätsvaren i årets undersökning. Svaren från företagen i Örkelljunga kommun ligger till grund för den kommande rankningen av företagsklimatet som presenteras i september. Betyg sätts på en skala från 1-6 där 1 är dåligt och 6 är utmärkt.

Totalt har 31 400 företagare i Sverige betygsatt en rad områden som påverkar hur det är att driva företag i Sveriges kommuner. Enkätsvaren ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

På Näringslivslunchen den 8 juni i Örkelljunga närvarar Svenskt Näringsliv för att presentera enkätsvaren och samtala med näringslivet.

Statistik företagsklimat 2016

Källa: www.foretagsklimat.se