Idag öppnar vi våra InfoPoints

Infopoint

Örkelljunga kommun har gått från att ha en traditionell turistbyrå, till att vara en kommun i framkant med att ha 10 st InfoPoints. Våra InfoPoints är utplacerade på olika platser i kommunen dit besökare naturligt söker sig och fungerar som en enklare form av turistinformation med personlig service.

Turistbyrån har länge haft informationsmonopol för turister. Idag har hela branschen ställts inför det faktum att turister inte längre besöker turistbyrån i den utsträckning som förr. Kommuner har därför tvingats hitta andra alternativ för att serva och nå turister.

Det som branschen också har sett är att företagen i besöksnäringen har fått en naturlig roll i att ge tips och service till turister. Örkelljunga kommun samarbetar nu med 10 stycken olika företagare som under våren erhållit utbildning inom värdskap samt tagit del av några av våra fina besöksmål på en studieresa. För våra turister innebär detta 10 stycken aktiva InfoPoints som tillsammans ger en kraftigt ökad tillgänglighet och bättre öppettider.

- Istället för att ha en turistbyrå, dit få hittar och som är en statisk plats har vi nu 16 stycken besöksvärdar på 10 spridda platser i och kring Örkelljunga, som alla ger sina personliga tips och rekommendationer, säger Kim Thurow, destinationsutvecklare i Örkelljunga kommun.- Vi tror att våra besökare gynnas på ett positivt sätt med denna förändring. För de som vill ringa eller maila oss så kommer vi att fortsätta erbjuda turistservice via turism@orkelljunga.se samt på telefon 0435-551 58 precis som tidigare, avslutar Kim.

Du hittar våra InfoPoints på följande platser:

Kulturhuset, Örkelljunga
Restaurang Stationen, Örkelljunga
Milles Boutique, Tockarp
Heimdallhuset, Skånes Värsjö
Ingeborrarp Friluftsmuseum, Eket
Bengt i Örkelljunga, Örkelljunga
Citykyrkan, Örkelljunga
Frideborgsboden, Åsljunga
Statoil, Skåneporten
Under Linden, Persköp/Bassholma

Mer information om våra InfoPoints finns på sidan Turistinformation

Fakta: Vad är en InfoPoint?

En InfoPoint är en enklare form av turistinformation dit besökare kan få personlig service. InfoPoints är mer tillgängliga och har bättre öppettider. Personal på en InfoPoint hjälper besökare med de vanligaste frågorna för området, ger personliga tips och rekommendationer. En InfoPoint kan vara tillfällig, som vid ett evenemang, eller permanent som en bensinmack, gårdsbutik eller restaurang. Det viktigaste är att det är platser dit besökare naturligt söker sig.