Örkelljungadagarna blev åter en folkfest

Arrangemangets bredd talar ett tydligt språk att det finns aktiviteter för både små och stora besökare. Det var många som kom från våra grannkommuner, men även hemvändare lite längre ifrån, som ville ta del av festligheterna.

På torsdagen var det Riksettanrally med start för SMK Örkelljunga på Skönnavägen. Över 100 fordon startade och körde ner längs Ängelholmsvägen. De körde genom rondellen och längs med Bangatan där det var mängder med folk som ville se alla fordon som skulle nå målgången i Markaryd.

På fredagen möttes besökarna av tivoli, marknadsstånd, handlarna samt en hel del uppträde i Dalen.

Lördagen var den stora motordagen där det utöver ovanstående aktiviteter bjöds på rallytävlingar mitt inne i byn. Det var SMK Örkelljunga som hade ansvaret för arrangemanget och det var omfattande och väl arrangerat. Rallybilar som gjorde upp i tävling, gammelbilar som gjorde uppvisningskörning samt en dragster som man startade upp. Det fanns även RC-bilar för de som var i de lägre åldrarna.

Moppegänget från Skånes Fagerhult visade upp sina glänsande mopeder.

Kommunchefen Peter Andreasson vill tacka alla arrangörer och alla som ville vara med när Örkelljunga bjöd upp till fest. ”Vilka fantastiska dagar och vilket bra arrangemang”.