Nu gör vi kommunen vårfin

Nu är det äntligen dags att göra kommunen vårfin genom städning och utsmyckning.

Vårstädning

Vårstädningen i kommunen har tagit fart och sopning av bilvägar och cykelvägar har påbörjats. Först så sopar vi i Örkelljunga centrum för att sedan fortsätta med genomfartsleder och större cykelvägar. Skolområdena sopar vi nästa vecka när det är påsklov. Sedan tar vi de mindre byarna i ordningen Eket, Skånes Fagerhult, Skånes Värsjö och Åsljunga.

- Någon exakt tidsplan kan vi tyvärr inte ange eftersom sopningen är väderberoende och andra oväntade händelser kan försena den, säger Siv Brink på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Påskfjädrar och blommor

Varje år smyckas Örkelljunga kommun med vackra sommarblommor. Nytt för i år är att vi ska jobba efter ett tema. För att uppmärksamma invigningen av den nya mötesplatsen Forum som sker under 2016 kommer vi att ta inspiration från denna byggnad. Exakt hur blir en överraskning till sommaren.

Även påskfjädrarna kommer att gå i Forums färger, orange, svart och vit.