Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Morgan Alling föreläste om mobbning för Kungsskolans elever

Morgan Alling föreläser på Kungsskolan.

"Det finns inga onda barn, bara onda mönster". Med dessa ord inledde Morgan Alling en två timmar lång föreläsning på temat mobbning inför en fullsatt aula på Kungsskolan.

Det var lärare och elever i årskurs 7-9 som var inbjudna att ta del av Morgans erfarenheter bla från SVT:s Morgans Mission där han hjälpt elever i Ystad som farit illa. Morgan bjöd frikostigt på sig själv och sin egen livshistoria. Han berättade om sin uppväxt med gravt alkoholiserade föräldrar, hur han stundtals levde i pappkartonger och sedan på olika barnhem och fosterhem och bytte skola nio gånger på elva år.

Han berättade om hur han genom sin skolgång kämpat med viljan att bli sedd och behovet av att ständigt anpassa sig till de olika miljöer han växt upp i. Allt detta ledde så småningom till hans engagemang för utsatta elever och mobbning och framförallt frågan – hur kan man förändra? "Morgans mission" handlar om att våga bryta mönster och förändra den kultur som råder.

Morgan pratade även om mobbningens konsekvenser både i skolan och senare i vuxenlivet. Hur viktigt det är att bygga tillit till varandra och vad man kan göra för att skapa förändring.

Eleverna bjöd på delaktighet och engagemang under hela föreläsningen och tyckte att det var både intressant och givande.

Morgan Alling föreläser på Kungsskolan.

Fakta:
Morgan Alling har många strängar på sin lyra men arbetar främst som skådespelare samt skriver, regisserar och producerar film. Han är känd från bland annat Sune-filmerna, Morgans Mission, Let´s dance och nu senast Stjärnorna på slottet.

Läs även artikeln i Helsingborgs Dagblad:
Kungsskolan blev en mission för Morganlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster