Tallgården har vunnit Guldtanden 2015

Tallgården

Camilla Rosengren, verksamhetschef på Oral Care, överlämnar diplom till Tommy Sundblad, enhetschef på Tallgården, med personal.

På tisdagen fanns representanter från Oral Care på plats för att överlämna ett diplom till personalen på Tallgården för utmärkelsen Guldtanden 2015.

Syftet med Guldtanden är att på ett unikt sätt uppmärksamma och uppmuntra positiva insatser som görs av personal inom äldreomsorgen.

Vinnaren av Guldtanden utses av Oral Cares kliniker och delas ut till ett boende som de anser visar engagemang och god munhälsa hos de boende (här tittar man på statistik efter munhälsobedömningar) samt på ett utmärkande sätt samverkar med tandvården för patientens bästa.

Tallgården vann med motiveringen att munhälsan hos de boende har förbättrats avsevärt från föregående år tack vare personalens engagemang. Boendet har bokat flera utbildningar i munvård där även enhetschefen har medverkat.

- Det känns mycket hedrande att vi fått denna utmärkelsen och det är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Tommy Sundblad, enhetschef på Tallgården.

- Vi har lärt oss vilka åtgärder som måste vidtas. Munhälsan är mycket viktig för våra äldre och påverkar många övriga funktioner så som att, inte minst, kunna äta obehindrat, säger Therese Hector, sjuksköterska.

Priset delas ut för tredje året i rad till ett boende i alla de regioner/landsting där Oral Care är verksamma; Stockholm, Uppsala, Sörmland, Östergötland, Västra Götaland, Halland och Skåne.