Vi satsar på e-fakturor i kommunen

Bild på pappersfakturor.

Slipp pappersfakturor och håll bättre koll på dina räkningar med e-fakturor.

Vi erbjuder e-faktura till alla privatpersoner som betalar till kommunen för olika varor och tjänster.

I dagsläget erbjuder vi e-fakturor för barn- och äldreomsorgen. Från månadsskiftet november/december 2015 kommer vi dessutom även kunna erbjuda e-faktura till dig som är VA-abonnent och betalar för vatten och avlopp.

Eftersom vi nu jobbar på att införa e-faktura för VA-kunderna, kommer nästa fakturering i november att gå ut lite senare än vanligt. När ni betalar denna faktura kan ni passa på att se om det går att ansluta sig till e-faktura redan då om ni är intresserade att använda er av detta.

Vad innebär e-faktura?

En e-faktura är en elektronisk (digital) faktura som skickas till dig via din internetbank. Du ser fakturan när du har loggat in på din bank. Den innehåller samma information som en pappersfaktura och väntar på att du ska signera den så att betalningen verkställs. E-fakturan kommer vid samma tidpunkt som du skulle ha fått pappersfakturan och ersätter denna helt, det är därför ett miljövänligare alternativ.

Du kan även anmäla din e-faktura till autogiro vilket innebär att du som vanligt får en e-faktura, men du behöver inte signera den vid varje betalningstillfälle.

E-postfaktura

För företag kommer möjligheten att få en faktura via e-post också att finnas inom en snar framtid.

Vid frågor

För mer information, besök www.orkelljunga.se/e-faktura
För allmänna frågor kan du kontakta din internetbank.
Behöver du hjälp med att ansluta dig till e-faktura kan du skicka dina person- och bankuppgifter till e-faktura@orkelljunga.se.

För specifika frågor som rör e-faktura från Örkelljunga kommun kan du kontakta oss via e-post på kristina.leyden@orkelljunga.se eller gitte.pedersen@orkelljunga.se eller via telefon
Kristina: 0435-551 50, Gitte: 0435-550 18.