Ny hastighetsdisplay

En ny hastighetsdisplay som gör dig uppmärksam hur fort du kör har satts upp.

Den nya displayen sitter just nu vid Landis i Örkelljunga, men är flyttbar och kan sättas upp på stolpar var som helst i kommunen. Syftet är att den ska uppmärksamma föraren på hur fort den kör genom att visa olika symboler. Förhoppningen är att föraren saktar ner om skylten visar att den kör för fort och på så vis öka säkerheten på området skylten är uppsatt.

Skylten mäter hastigheten på båda hållen och registrerar antal fordon, hastighet och tid så att kommunen kan föra statistik på trafiken. Skylten har ingen kamera så den registrerar inte vilka fordon och registreringsnummer det är som kör förbi.