Förbättrat företagsklimat i Örkelljunga

Näringslivslunch

Örkelljunga kommun klättrar totalt ett par placeringar i Svenskt Näringslivs undersökning av Företagsklimatet i Sverige - från 109:e plats till 100:e.

- Skillnaden är marginell men det vi kan glädjas åt är att vi klättrat hela 98 placeringar inom området nyföretagande. Även generellt företagande och entreprenader har förbättrats betydligt, säger Krister Persson, Näringsliv- och turistchef i Örkelljunga kommun.

- Tydliga förbättringsområden är bland annat medias attityder till vårt företagande samt hur företagarna upplever att skolan möter upp behov från näringslivet. De två sistnämnda är områden som redan innan undersökningens resultat presenterades fått extra fokus för att förbättras.

Resultatet av denna undersökningen är ett fokusområde för diskussion på föreningen Örkelljunga Näringslivs nästa styrelsemöte. Under 2016 kommer föreningen Örkelljunga Näringsliv i samarbete med kommunen att sjösätta en företagsskola och inspirationsserie med målsättningen att ytterligare förbättra företagandet i kommunen.

För mer information se Svenskt Näringslivs undersökning av Företagsklimatet i Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster