Föreläsning om bemötande vid demenssjukdom

Örkelljunga kommun bjuder in anhöriga och andra intresserade till en föreläsning kring ämnet ”Bemötande vid demenssjukdom”.

Datum: 20 oktober 18:00 – 20:00
Plats:
Kungsskolans aula
Kostnad:
Utbildningen är gratis, men anmälan krävs

Vi bjuder på kaffe och kaka

Innehåll:

• Hur kan vi hjälpa personer med demenssjukdom att bevara sin värdighet och självkänsla?
• Hur kan vi få vardagen att fungera även när minne och insikt sviktar?
• Hur kan vi kommunicera när språket försämras?
• Hur förenkla eller möjliggöra vardagssysslor som duschning, måltider och samvaro?

Föreläsaren Dagny Vikström är leg. arbetsterapeut och har varit verksam både inom sjukhusvård och äldreomsorg. Hon har ett stort intresse och engagemang just kring bemötande av personer  med demenssjukdom och har bl.a. arbetat som demensvårdsutvecklare i Luleå kommun.

Hon har dessutom skrivit ”Demensboken” tillsammans med Kjell Fahlander och Göran Karlsson. Hon är flitigt efterfrågad och uppskattad föreläsare i ämnet ”Bemötande av personer med demens”.

Begränsat antal platser. Anmälan till kajsa.hiller@orkelljunga.se eller tel. 0435-550 56 senast den 16/10.

Varmt välkomna!