Stort engagemang från näringslivet i Örkelljunga

Onsdagens näringslivslunch samlade närmare 70 deltagare. Av dessa fanns hela 45 företag representerade.

Det finns en enighet om att det blåser positiva vindar inom Örkelljunga näringsliv. Bland annat visade SKL:s undersökning av hur kommunen sköter sig mot företagen på att Örkelljunga klättrat från plats 128 till plats 53 av de 193 kommuner som deltog i den nyss presenterade NKI-undersökningen.

- Eftersom bygglov och samhällsbyggnadsavdelningen är funktioner som är mycket viktiga i näringslivets utveckling är det därför med extra stor glädje vi konstaterar att vi inom detta specifika område är den bästa kommunen i landet, säger Peter Andreasson, Kommunchef.

Minglet var högljudd, stämningen god och Strandhem serverade en smaklig lunch. Därefter inleddes informationen av Kommunchef Peter Andreasson, Kommunalrådet Carina Zachau samt Näringslivs- och Turistchef Krister Persson. Dessa tre berättade om kommunens nya hemsida, fastigheten Engen, dagsläget vid Skåneporten längst E4,an, bredbandsläget samt vad som är på gång inom näringsliv och turism.

Därefter tog Helen Långdahl från Familjen Helsingborg vid och höll högt tempo på sin 35 minuter långa föreläsning om sociala mediers möjligheter att öka försäljningen för kommunens företag.

Helen Långdahl berättar om sociala medier

- Roligt att så många tog sig tid att komma på näringslivslunchen. Det måste vara deltagarrekord! Bra information om vads om händer i kommunen och ett extra intressant med föreläsningen om marknadsföring via sociala medier, berättar Stefan Bevenmark från Mekonomen i Örkelljunga.