Många volontärer vill hjälpa flyktingar

Foto Sven Sandström, Helsingborgs Dagblad/NST.

I måndags höll Åsljunga intresseförening i ett möte angående de nya asylplatserna på Åsljungagården. Detta skapade ett stort engagemang i byn.

EFS-gården, där mötet ägde rum, var fullsatt och många besökare som kom för att lyssna fick stå längs med väggarna. På plats på mötet fanns diakon Boel Skoglund från Svenska Kyrkan. Hon frågade efter folk som kunde tänka sig att ställa upp som volontärer och hjälpa de nyanlända.

- Det gick över förväntan i måndagskväll – 23 personer köade för att skriva upp sig som volontärer. Tillsammans med andra som kontaktat mig på olika sätt har jag nu en lista på ca 50 personer som på olika sätt vill bidra. Helt fantastiskt! Säger Boel.

Drogpolitiskt program

Boel berättar även att hon just nu förbereder en inbjudan till ett möte för alla som vill engagera sig, det blir den 21 september klockan 18.30 på EFS-gården i Åsljunga. Då är tanken att det ska börja byggas en hållbar struktur för engagemanget.

Boel Skoglund, foto Conny Tengqvist .

- Det är fantastiskt att se och höra att många människor bryr sig och engagerar sig i våra nyanlända. Själv kommer jag att uppmana min personal att föra budskapet vidare och hoppas att vi kan bidra till att ännu fler engagerar sig, säger Christel Sundberg, socialchef på kommunen.

Engagera dig

Kontakta Boel om du vill engagera dig eller vara med på mötet 21 september. Gärna via e-post om det är möjligt, boel.skoglund@svenskakyrkan.se annars på telefon 0435-542 70 (sms 070-693 93 32).