Premiär för dubbeldäckare i Skåne

SkåneExpressen

Den 16 augusti börjar dubbeldäckare köra mellan Örkelljunga och Helsingborg på SkåneExpressen 10.

Med avgångar varje halvtimme i rusningstid börjar de nya bussarna gå den 16 augusti. Bussarna har bekvämligheter som wifi, infoskärmar och möjlighet att ladda mobil och läsplatta.

Fler sittplatser och bättre service ombord

Dubbeldäckarna har fler sittplatser än en vanlig regionbuss. Bussarna är utrustade med såväl wifi som eluttag där du kan ladda läsplatta och mobil. På infoskärmar får du tydlig information om stopp och hållplatser.

Miljöanpassning

Dubbeldäckarna drivs på RME (rapsmetylester), en 100% fossilbränslefri biodiesel som minskar trafikens utsläpp av klimatgaser drastiskt jämfört med fossila drivmedel.

Delas upp i två linjer

SkåneExpressen 10 delas upp i två linjer där sträckan Markaryd-Örkelljunga i fortsättningen kommer att köras av Kronobergs Länstrafik som linje 521. Sträckan Örkelljunga-Helsingborg kommer att köras av Skånetrafikens dubbeldäckare och fortsätter som SkåneExpressen 10.

Detta beror på att resandet är störst mellan Örkelljunga och Helsingborg. Samtidigt är sträckan från Markaryd till Örkelljunga inte lika lämplig för en dubbeldäckare, eftersom vägen går genom flera samhällen, med knixiga svängar och rondeller.

Åker du från Markaryd kommer du att resa med Länstrafiken Kronobergs nya bussar i stället. Tidtabellerna är planerade så att bytet i Örkelljunga blir så smidigt som möjligt och du kan fortfarande köpa pendlarkort och biljetter ombord.